Sterrenbeeld Weegschaal – Eigenschappen – Vriendschap – Liefde en Relaties

Sterrenbeeld Weegschaal in het KortWeegschaal sterrenbeeld

Weegschalen zijn de diplomaten van de sterrenbeelden. Ze hebben de mogelijkheid om dingen vanuit het perspectief van een ander persoon te zien. Zij zijn degenen die dingen altijd goed willen maken en hun leven is harmonieus en in balans.

Ze hebben een fascinerende charme, een elegante smaak en zijn erg gemakkelijk om vrienden mee te worden. Niet alleen vanwege hun enthousiasme, maar ook omdat ze graag mensen tevreden stellen en door hun relaxte aard.

Weegschalen zijn zeer goede luisteraars en erg kalme mensen, ze verwachten echter wel bewondering. Weegschalen zullen een groep mensen bij elkaar halen, zorgen dat iedereen vrienden wordt en daarna er voor zorgen dat ze in het midden van deze hele groep staan. Ze houden van de aandacht en van de bewondering van de mensen die ze bij elkaar brengen.

Weegschalen zijn zeer intelligent, maar vaak verbergen ze dit achter hun lakse uiterlijk. Ze drukken hun intellect uit via hun creativiteit; de meeste zijn betrokken bij een artistiek- of creatieve hobby. Veel mensen vergissen zich in hoe slim weegschalen wel niet zijn. Wanneer iemand het brede scala aan interesses en hobby’s van een Weegschaal ziet, dan lijkt hun intellect meer dan vanzelfsprekend.

Weegschalen houden van afwisseling en verschillende situaties. Ze zijn blij met veranderingen. Weegschalen houden van luxe, ze zullen erg veel geld uitgeven en henzelf omsingelen met prachtige dingen. Soms lijkt het wel alsof ze altijd klagen over hun uiterlijk. Ze houden van alles dat chique en groots is. Weegschalen werken hard om andere mensen tevreden te stellen.

Eigenschappen Weegschaal:

 Sterke punten: Zwakke punten:
 • Idealistisch
 • Vreedzaam
 • Gracieus
 • Diplomatisch
 • Gastvrij
 • Besluiteloos
 • Oppervlakkig
 • IJdel
 • Onbetrouwbaar

Weegschaal en Vriendschap:

Weegschalen houden van spanning, nieuwe situaties, avontuur en het ongewone. Ze worden vrienden met allerlei soorten mensen en ze zijn altijd bereid om iets nieuws en spannends te proberen. Weegschalen kunnen geweldig goed met mensen omgaan; iedereen is dol op een Weegschaal.

Het draait allemaal om partnerschappen en groepen. Weegschalen zijn de lijm die een groep samenhoudt, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het behouden van de harmonie en de vrede. Weegschalen hebben de kunst van relaties in de vingers; niet alleen romantische relaties, maar ook zakelijke-, persoonlijke- en familierelaties. Niemand heeft zo veel begrip voor het standpunt van een ander dan een Weegschaal.

Weegschaal Temperament:

Weegschalen hebben uitstekende instincten en intuïties, echter vertrouwen ze deze meestal niet genoeg. Weegschalen zijn vaak onderpresteerders vanwege hun lakse houding. Dit betekend niet dat ze altijd lui zijn, ze zullen echter alleen de dingen doen die hun kant op komen. Ze willen niets zo erg dat ze er voor zullen strijden.

Het enige moment waarop een Weegschaal sterrenbeeld zich meestal zal laten horen is wanneer een situatie oneerlijk is. Het enige moment waarop een Weegschaal zich absoluut zal laten horen is wanneer een situatie die betrekking heeft op henzelf oneerlijk is. Ze hebben nu eenmaal respect en eerlijkheid nodig.

De Weegschaal heeft tenslotte zo veel voor andere mensen gedaan dat ze ook wel wat eerlijkheid verdienen, toch? Wanneer dit probleem zich voordoet, zal de Weegschaal zich erg moedig gedragen.

Weegschaal Onafhankelijkheid:

Weegschalen zijn graag onder de mensen, ze draaien helemaal om partnerschap en groepen. Ze zijn het gelukkigst wanneer ze rond andere mensen zijn en wanneer andere mensen hun werk doen. Ze zijn lui, maar houden echter van een chique omgeving en een net decor.

Deze twee extremen raken meestal uit balans, de alleenwonende sterrenbeeld Weegschaal kan dan ook een zeer rommelig huis hebben of een extreem netjes huis. Ze kunnen onafhankelijk zijn, ze hebben het intellect en zijn hier vanbinnen volledig tot in staat. Maar vaak is een Weegschaal liever afhankelijk van een ander, vooral omdat het makkelijker is.

Weegschaal Diep van Binnen:

Weegschalen verbergen of verdraaien soms hun eigen gevoelens om zo de orde en vrede in de groep te bewaren. Het resultaat hiervan is dat ze soms niet weten wat hun ware gevoelen zijn omdat ze iedereen blij proberen te maken. Andere mensen kunnen dit zien, dat is dan ook de reden waarom Weegschalen bekend staan als besluiteloos.

Een Weegschaal sterrenbeeld kan van binnen erg onzeker zijn, ze hebben soms een laag zelfvertrouwen en zijn altijd op zoek naar iets dat ze compleet maakt. Dit is nog een reden waarom ze sociale vlinders zijn, het is een onbewuste poging om een gemis via andere mensen te zoeken. Doordat de Weegschaal iedereen tevreden probeert te stellen, weten ze vaak niet wie ze van binnen zijn.

Weegschalen hebben erg behoefte aan liefde en goedkeuring, ze zullen altijd dingen doen voor anderen en hebben moeite met het zeggen van ‘nee’ of ‘ik heb het te druk’. Ze willen altijd laten zien hoe aardig ze zijn; dit bouwt langzamerhand afkeer en een negatief zelfbeeld op.

De twijfelachtigheid van een sterrenbeeld Weegschaal wordt veroorzaakt door angst, ze vrezen dat één verkeerde beslissing alles rond hen heen zal laten instorten. Maar zo werkt het leven niet, de Weegschaal die doorheeft dat het leven ups en downs heeft zal veel minder emotioneel zijn. Niet zo streng zijn op hemzelf/haarzelf en daardoor een veel gelukkiger persoon zijn.

Weegschaal en Zaken:

Weegschalen houden niet van hard werk, ze zijn lui wanneer het op hard werken aankomt. Gelukkig verteld hun intuïtie hen erg goed waar het geld vandaan kan komen. Ze kunnen erg goede ondernemingsideeën bedenken die origineel zijn en succes garanderen. Ze kunnen dit idee ook beginnen, maar zullen iemand anders nodig hebben om het werk te doen.

Weegschalen zijn uitstekende zakenpartners, maar zijn in hun eentje niet zo’n goede zakenmensen. Weegschalen hebben het vermogen om met hun diplomatieke vaardigheden goede leiders te zijn, echter zijn ze vaak gewoon te lui om het harde werk te doen dat nodig is om de zakelijke ladder te beklimmen.

Een goede manier voor een Weegschaal sterrenbeeld om rijk te worden is door het verrichten van artistiek werk. Ze kunnen schilders, binnenhuisarchitecten, acteurs of zelfs scenarioschrijvers of componisten zijn. Dit zijn allemaal goede ideeën omdat deze de hobby’s van een Weegschaal combineren met de mogelijkheid om geld te verdienen.

Weegschaal: Liefde en Relaties

Hoe trek je een Weegschaal aan:

Weegschalen zijn erg gemakkelijk om aan te trekken. Naar alle waarschijnlijkheid hebben ze immers jou met hun relaxte aard aangetrokken. Het eerste wat je zou moeten doen is de Weegschaal bewonderen en vlijen. Behandel hem/haar als een prins/prinses.

Weegschalen houden van praten, ze kunnen over elk onderwerp praten maar zijn in het bijzonder geïnteresseerd in henzelf. Wil je een blijvende indruk achterlaten op een Weegschaal? Stel dan vragen over hem/haar en heb het over zijn/haar interesses, hobby’s of enig ander onderwerp dat henzelf betreft.

Ook al zijn Weegschalen diplomatisch, ze houden er toch van om dingen vanuit andere standpunten te bekijken. Engageer ze in een licht debat over een bepaald onderwerp en verken beide standpunten, het gesprek zal dan vanzelf gaan.

Kleed je netjes, houd de sfeer chique en maak je huis schoon als hij/zij voor de eerste keer naar jou toe komt. De eerste indruk is blijvend voor de Weegschaal. Heb plezier, wees jezelf en je zult vrijwel gegarandeerd zijn van een leuke tijd samen met de relaxte en interessante Weegschaal.

Hoe is het om een vrouwelijke Weegschaal te daten:

Een vrouwelijke Weegschaal is betoverend en charmant; ze is een meesteres in de verleiding. De omgeving is erg belangrijk voor een Weegschaal. Dus zorg ervoor dat de eerste date ergens in een chique en elegante omgeving is. Bijvoorbeeld een lunch in een mooie bistro gevolgd door een wandeling door de bosrijke paden tijdens de zomertijd met al de pracht en praal van de bloeiende bloemen. De Weegschaal zal zich hier helemaal kunnen vinden.

Geef haar complimentjes en laat haar merken hoe veel je haar waardeert. Ze kan wellicht een beetje schuchter zijn, maar met elk complimentje zal ze meer en meer gaan stralen. Als de verleiding over is en de relatie wat stabieler is geworden, dan zal ze met haar zoete en verleidend gedrag stoppen. Niet omdat ze de interesse in jou is verloren, maar omdat ze totaal verliefd is op je.

Ze heeft wellicht behoefte aan een paar dagen zonder jou, denk hierbij aan een soort reset knop voor de relatie. Wees romantisch en ze zal de interesse niet verliezen. Wees over–romantisch, stop bijvoorbeeld zoete liefdesbriefjes in haar broekzak of breng haar bloemen. Deze dingen zullen de vrouwelijke Weegschaal erg vrolijk maken en haar erg bijzonder laten voelen, iets wat essentieel is voor de vrouwelijke Weegschaal.

Hoe is het om een mannelijke Weegschaal te daten:

De mannelijke Weegschaal is erg populair bij vrouwen omdat hij erg charmant en harmonieus is. De mannelijke Weegschaal kan het zelf ook erg goed vinden met vrouwen – een karaktertrek van de Weegschaal is zijn vermogen om de wereld door de ogen van anderen te zien. Mannelijke weegschalen gebruiken dit om vrouwen te verleiden, iets wat bijna altijd werkt.

Het lijkt er op alsof hij altijd op zoek is naar de perfecte vrouw, helaas, althans voor hem, bestaat deze niet. Het beste wat een perfecte vrouw zou kunnen doen voor hem is zijn sterrendom waarderen. Kijk naar hem op, bewonder hem, hij zal erg snel voor vleierij vallen.

Zeur niet en klaag niet over zijn onvermogen om een beslissing te maken, dit zal hem alleen maar onder druk zetten. Maak zelf de beslissing als hij dit niet kan. Hij zal heel tevreden met je beslissing zijn en zal diep van binnen tevreden zijn dat jij controle hebt genomen.

De horoscoop Weegschaal zal binnenkort toegevoegd worden. Kom dus regelmatig even terug!

SterrenbeeldenRam – Stier – Tweelingen – Kreeft – Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman – Vissen

31 thoughts on “Sterrenbeeld Weegschaal – Eigenschappen – Vriendschap – Liefde en Relaties

 1. janet

  Helemaal waar, ik zie mezelf al erin hahhahahahha……ben zelfs een persoon die horoscoop weegschaal draagt.

 2. Semmi

  Klopt voor een groot deel, al herken ik me niet in sommige eigenschappen maar dat zal wel met met mn karakter te maken hebben.

 3. reyta

  Ik ken iemand die weegschaal is en die is erg opschepper als je wat hbt is dat van hem gelijk duurder en geweldig dit is de 2e weegschaal die ik ken die dat doet

 4. Piere

  Ik ben weegschaal, en dank je. Het klopt wel. Al ben ik wel een werker, en geef ik geen fluit om geld. Ook al blijft dat mijn idee, waar ik typisch niet zeker over ben.
  Maar ik ben op zich gelukkig, vooral door reacties op mijn creativiteit. Opscheppen is er nu toch wel, een beetje, na 4 weken coma; 2 jaar geleden. Andere weegschalen lijken mij meestal inderdaad, mysterieus en geïnteresseerd in veel.

 5. Anna

  Ik herken heel veel van mezelf, behalve luiheid, opscheppen en altijd bewonderd worden. Sta liever i.d. schaduw dan in de belangstelling, ben meer een achtergrondmens en een tikkeltje mysterieus en avontuurlijk ecc ecc.

 6. Bienvonida

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAH ik ken me zelf helemaal hierin. Maar deze weegschaal is geen luie weegschaal en ik hou mezelf meer op de achtergrond en ik ben heel verlegen. Ik hou van eerlijkheid en ben behulpzaam en ben ook geintreseert in heel veel. En nog veel meer………

 7. Anoniempje

  Ik ben weegschaal, en de eigenschappen dan zeggen ze dat ik lui ben. Das helemaal niet waar!😂

 8. Libra

  Klopt precies maar ;
  Het ‘onbetrouwbaar’ klopt alleen in de zin van ‘het af laten weten’ als mij iets niet zint. En de twijfelachtigheid komt niet door angst maar door te perfectionistisch willen zijn. Wat die ‘luiheid’ betreft, ik kan wel degelijk hard werken, alleen dat ligt er maar helemaal aan waarvoor en voor wie. Voor de rest zijn weegschalen inderdaad ‘Relaxed’ !
  Ben blij dat ik een weegschaal ben !! Zou geen ander sterrenbeeld willen hebben !

 9. Moontje

  Ik ben Weegschaal en lui nee dat ben ik echt niet wil juist alles voor iedereen doen en hou me ook liever op de achtergrond

 10. Marianna Vonk

  Ik herken het, maar de weegschaal die ik kende, mijn broer, was in erge disbalans.
  De besluiteloosheid was in combinatie met het vleien en de vrouw. Zodra hij een lieve vrouw had, wilde hij een sportieve.
  Als zijn lieve vrouw dan ging sporten, vond hij haar vervelend en had hij liever een relaxte huisvrouw.
  Maar als ze dan relaxte, vond hij dat ze stoerder mocht worden. Ze kon bijvoorbeeld eens gaan skiën of een leren jack dragen. Of karate beoefenen.

  Vaak waren zijn vrouwen beschadigd of onzeker en begonnen zich dan naar zijn wensen te vormen, met het idee dat dit hem zou helpen.
  Maar dat stoere was dan na 2 dagen saai geworden. Dan was hij ervan overtuigd dat de vrouw als alternativeling aantrekelijker was, iemand die sjaals breidde en gras-smoothies drinkt. En zo gingen zijn vrouwen dan tevergeefs naar New Age winkeltjes, om thuis te horen dat het toch lelijk was.

  Zo bleef hij in een rondje cirkelen en werd woedend als je hem daarmee confronteerde. Hij twijfelde enorm wie er goed genoeg was en bleef van de ene vrouw naar de andere kijken en vergelijken. En al meer dan 10 keer heeft dit geresulteerd in het einde van de relatie, waarna hij 2 weken later tóch weer probeerde om haar terug te krijgen. Soms vielen de vrouwen hiervoor (het is erg om te zeggen, want het is mijn eigen broer, maar ik kon zien dat hij ze manipuleerde en overhaalde) en dan ging hetzelfde liedje verder. Tot hij dan uit onzekerheid tóch weer de vrouwen wegstuurde.

  Ik hoop dat hij leert om met die valkuil om te gaan. Hij is echt gevoelig en lief, maar hij zou hulp moeten zoeken voor zijn problemen.

 11. rozina heperi

  Ik ben Leeuw en 32 jaar gehuwd geweest met een weegschaal,en inderdaad alles klopt wat ik lees.Nu is mijn weegschaaltje overleden en leef ik nu in rouw en leed.

 12. Anusca

  Klopt helemaal.ik hou erg van mooie dingen.ik komt tot rust in de natuur.ik haat onrechtvaardigheid.ik ga graag om met eerlijke mensen.heb een hekel aan mensen die niet nakomen op een afspraak.houd van gerechtigheid, houd van complimenten, steeds andere belevenissen en uitdagingen.heb liever geld om ander te kunnen helpen.ben gek op natuur en heerlijke geuren, parfums, mooie kleding, mooie strakke huizen.ik ben gek op groen liever appelgroen en ik kan best wel afwisselend van bui zijn.heb hekel om gecommandeerd te worden.ga graag mijn eigen gangetje.ben zeeer gelovig.heb een streke personaliteit.ben heel spontaan.

 13. liever annoniem

  ik ben ook een weegschaal, en deze tekst is heel erg bijzonder. ik ben een hardwerkend mens maar ik snap wel de luiheid diep van binnen die niet iedereen wil toegeven. ik streef naar een leidinggevende baan al wil dit niet altijd even makkelijk lukken. ik vind deze tekst bijzonder passend op mijn gevoel. ik wil graag iemand die bewondering toont maar zelf geef ik alles om die ander blij te maken… ik ben ook een sceptisch mens die nergens in geloofd qua geloofsovertuiging, maar dit maakt mij wel geloven in het sterrenbeeld systeem. zeer bijzonder dit, het geeft ook toevoeging aan mezelf leren kennen.

 14. Mike Moustache

  Ik ben nu een paar maandjes in een relatie met een weegschaal…(volgens mij is ze een weegschaal) en ik herken veel uit deze beschrijvingen. Ik ben voor mijn werk veel van huis en zij is al jaaaaaaaren vrijgezel, maar koos dus voor mij. Ik snap nu ook waarom. En ik snap nu ook wat ik er voor moet doen om haar te kunnen houden. Kleine moeite, enorm veel plezier van.

 15. Libra

  Ik ben ook weegschaal , ik denk eerder aan anderen dan aan mijzelf .
  Zelf vind ik weegschalen en leeuwen de beste .😜

 16. Virgo

  Volgens o.a. NASA moet alles herzien worden doordat de stand van de sterren veranderd is :
  https://www.nrc.nl/nieuws/2011/01/15/indeling-sterrenbeelden-op-zn-kop-a1461053

  Volgens mij hebben zij ook gelijk.
  Ik was een Weegschaal waarbij het voor een groot gedeelte klopte (logisch als het naast je nieuwe sterrenbeeld ligt), maar ben nu Maagd waarbij zo’n beetje werkelijk alles klopt! En ook bij andere mensen waarvan ik dacht dat het sterrenbeeld niet overeen kwam komt het nu wel overeen (mits zij geen geestesziekte, verslaving etc. hebben)

 17. Sterre

  Ja het klopt ik kan egt niet tegen ruzie! Deze tablet hebt helemaal gelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.