Sterrenbeeld Steenbok – Eigenschappen – Vriendschap – Liefde en Relaties

Steenbok Sterrenbeeld in het Kort:sterrenbeeld Steenbok sterrenbeeld

Steenbokken zijn erg ambitieuze mensen, ze moeten altijd iets hebben om achterna te gaan en ze willen dat hun leven betekenis heeft. Steenbokken zijn extreem geduldig en kunnen een lange tijd wachten op hetgene dat ze willen.

Wanner ze de mogelijkheid krijgen, zullen ze hun stappen erg voorzichtig ondernemen. Steenbokken ogen hierdoor wellicht langzaam, maar niets is minder waar; ze weten dat ze slechts één kans hebben om dingen goed te doen en zijn dus altijd informatie aan het vergaren om zo de juiste stappen te nemen om hun doelen met vlag en wimpel te behalen.

Steenbokken hebben een erg actieve geest en kunnen tevens erg goed concentreren. Steenbokken houden ervan om in controle te zijn van hun omgeving en van iedereen in hun leven. Steenbokken zijn erg voorzichtig, echter zijn ze dit alleen wanneer ze een overzicht van de situatie proberen te vormen, ze zullen nooit ergens haastig mee beginnen.

Ze accepteren veranderingen maar introduceren deze erg langzaam zodat ze hieraan kunnen wennen en dit in hun levens kunnen inpassen. Steenbokken zien het leven vaak zwart of wit, enkel in definities.

Er zijn geen grijze gebieden omdat ze deze gebieden vaak niet begrijpen, iets wat een Steenbok sterrenbeeld ongemakkelijk kan laten voelen. Ze zijn vaak in controle in een romantische relatie zodat ze nooit kwetsbaar zijn voor de andere persoon.

Eigenschappen Steenbok:

Sterke punten: Zwakke punten:
 • Verantwoordelijk
 • Ambitieus
 • Vindingrijk
 • Geduldig
 • Loyaal
 • Dictatoriaal
 • Wantrouwig
 • Fantasieloos
 • Verwaand
 • Geremd

Steenbok en Vriendschap:

De Steenbok is een erg sterke vriend en zal er altijd voor je zijn om je te helpen. Ze zijn erg sympathiek en behulpzaam voor een vriend in nood. Een Steenbok zal iemand terug op zijn benen krijgen via een robuust stappenplan en verwachten hier niets voor terug.

De Steenbok vriend is diep, mysterieus en vol intrige, het lijkt wel alsof er altijd iets gaande is in hun geest.

Steenbok en Temperament:

Steenbokken ogen wellicht melancholisch en streng omdat ze hun leven leiden door zelfdiscipline en verantwoordelijkheid. Ze evalueren alles en houden er niet van om risico’s te nemen zonder hierbij de voor- en nadelen te onderzoeken. Voor een buitenstander ogen ze wellicht saai, echter is het de serieuze drive en de gestructureerde manier van leven het ding waarmee de Steenbok zich veilig voelt.

De zelfvoorziening van een sterrenbeeld Steenbok wordt vaak verward met kilheid, echter zijn Steenbokken niet zo kil als dit wellicht oogt, dit is alleen zo omdat Steenbokken graag alles zelf doen; ze hoeven zich op die manier geen zorgen te maken dat iets niet gedaan wordt of iets niet fatsoenlijk gedaan wordt.

Het draait allemaal om de controle van hun omgeving en hun dagelijkse levens, iets dat zich soms in de levens van anderen kan mengen. Ze geloven dat ze structuur kunnen brengen en dat ze ook de levens van andere mensen kunnen organiseren, wat ze ook zeker kunnen, echter wordt dit vaak als opdringerig gezien en zijn mensen niet positief over de veranderingen die de Steenbok suggereert.

Er is volgens de Steenbok enkel één goede en één slechte manier om iets te doen, dit idee maakt sommige Steenbokken zeer eigenwijs en zullen het daardoor niet snel met iemand anders een zijn.

Dit is een voortdurende les voor Steenbokken; het weten dat er meer dan één manier is om dingen te doen, en zelfs al wanneer hun manier meestal de juiste is, betekend dit niet dat ze hun wil op anderen hoeven te drukken.

Steenbok en Onafhankelijkheid:

Steenbokken zijn zeer onafhankelijk omdat ze hun eigen mogelijkheden goed kennen en daardoor zelden anderen vertrouwen om een taak af te maken, ze doen graag alles zelf. De Steenbok is langer dan alle andere sterrenbeelden.

Steenbokken Diep van Binnen:

Steenbokken hebben continu het gevoel van melancholie en hebben constant structuur en werk nodig omdat ze henzelf niet waardig voelen en ze continu hun waarde proberen te bewijzen.

Wanneer ze eenmaal realiseren dat het enige wat ze nodig hebben wat zelf-liefde is, zal de deur openen en zullen ze de wereld in een nieuw licht zien, eentje die plezier en vrijheid toelaat. De meest belangrijke behoefte voor Steenbokken is veiligheid, zowel financiële als materiële veiligheid. Dit is de drijvende kracht achter hun ambitieuze karakter en al hun andere karaktertrekken.

Ze zijn erg bezorgd over hun publieke imago en hun prestige. Steenbokken zijn eenlingen maar hebben ook de behoefte om gewaardeerd te voelen, echter zijn ze erg goed in het verbergen van deze waarheid. Steenbokken zijn zeer zelfstandig en hebben veel gezichten die ze aan de wereld tonen.

Steenbokken staan er bekend om dat ze afstandelijk zijn, echter is dit hun manier om henzelf van de wereld af te dekken. Helaas weet een Steenbok hierdoor niet altijd wie hij zelf is. Dit kan twijfelgevoelens veroorzaken waardoor ze wellicht hun eigen zelfwaarde in twijfel trekken.

Steenbokken maken het erg lastig om emotioneel dichtbij te komen omdat. Wanneer ze dit eenmaal doen, laten ze iemand niet gaan, omdat deze emotionele connectie ze zowel kwetsbaar als voldaan laat voelen. Dit is een voortdurend intern conflict in de werkingen binnenin de geest van de Steenbok.

Steenbok en Zaken:

De Steenbok persoonlijkheid richt zich op leiderschap en prestaties, ze zullen altijd de zakelijke ladder willen beklimmen en de beste willen zijn. Steenbokken sterrenbeelden hebben een uitstekend tijdsgevoel en kunnen zeer goed managen, ze zijn dus uitstekende organisatoren.

Steenbokken zijn erg creatief; niet spontaan creatief, maar ze weten dit uitstekend in hun tijdmanagementvaardigheden te incorporeren. Steenbokken maken goede en slimme investereringen omdat ze naar de lange termijn kijken en beslissen wat gaandeweg het meest gunstige is.

Steenbok: Liefde en Relaties

Zo Trek je Steenbokken Aan:

Breng ze aan het lachen, ze neigen om melancholisch te zijn, dus iedereen die hen kan laten lachten zal gewaardeerd worden. Praat met ze over dingen maar probeer niet om over de emoties van de Steenbok te praten. Ze vinden het echter interessant om te luisteren naar jouw emoties.

Wanneer Steenbokken zich veilig voelen, laten sommigen de kat uit de zak. Praat over serieuze onderwerpen, dingen die belangrijk zijn en probeer om niet-conventionaliteit te vermeiden, ze zijn erg conventionele personen die niet van shock-onderwerpen houden. Ze houden ervan om verbonden te zijn op een intellectueel niveau.

Ze houden van presentjes, niet van bonte of dure cadeautjes, maar van praktische en bruikbare cadeautjes. Houd het high-class, ze houden namelijk niet van tweedegraads presentjes – of dates, wat dat betreft.

Plan een date naar een kunstgalerij, een theater of een chique restaurant. Wees nooit te laat. Sterrenbeeld Steenbokken zijn erg punctueel en leven via een schema, ze houden er niet van als je ze laat wachten; dit toont namelijk onverantwoordelijk gedrag.

Wees geduldig met de Steenbok, onder het wantrouwende, onverschillige uiterlijk rust een fysiek en gepassioneerd loyaal persoon die naar buiten zal komen wanneer de tijd rijp is, d.w.z. wanneer jij je bewezen hebt.

Hoe is het om een vrouwelijke Steenbok te daten:

De vrouwelijke Steenbok is diep van binnen romantisch en liefhebbend, echter zal je de juiste man moeten zijn om dit te onthullen. Van buiten lijkt het wellicht alsof ze niet geïnteresseerd is in liefde.

De vrouwelijke Steenbok is perfect voor de man die wel van een uitdaging houdt. Het zal een tijdje duren om dichtbij haar te komen, zorg dat je haar nooit in een relatie probeert te dwingen.

Je zult haar als een dame moeten behandelen. Geef haar veel leuke cadeautjes (niet al te duur, ze let erg goed op de knip en verwacht dit ook van jou). Ze zal op haar eigen intrigerende en subtiele manier de relatie domineren en controleren.

Laat haar de leiding nemen, ze zal je niet de verkeerde kant op sturen! Ze zal de relatie de juiste kant op laten gaan omdat ze slim en praktisch is. Ze zal je een langdurige, echte en loyale relatie bieden met alle benodigdheden voor geluk.

Hoe is het om een mannelijke Steenbok te daten:

De mannelijke Steenbok is erg fysiek en passievol. Echter is hij niet emotioneel (althans niet van buiten). Diep van binnen smacht hij naar liefde, echter zal het een lange tijd duren voordat dit realiteit wordt.

Hij is erg terughouden wanneer het op het vertrouwen van een ander persoon aankomt. Laat hem zien hoeveel je van hem houdt en je zult gaandeweg zijn vertrouwen verdienen. Hij is erg loyaal, waarschijnlijk het meest loyale van alle sterrenbeelden.

Onder zijn geheimzinnige en mysterieuze aard bevindt zich een romantische man met een sterke sensuele zijde. Deze zijde is compleet verborgen maar wanneer deze echter ontrafelt wordt, zul je versteld staan over de transformatie die deze man heeft ondergaan!

Geduld en vertrouwen zijn de sleutelwoorden wanneer het op de mannelijke Steenbok aankomt, hij heeft erg veel te bieden voor de juiste vrouw die op hem wil wachten.

De horoscoop Steenbok zal binnenkort toegevoegd worden. Kom dus regelmatig even terug!

SterrenbeeldenRam – Stier – Tweelingen – Kreeft – Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman – Vissen

6 thoughts on “Sterrenbeeld Steenbok – Eigenschappen – Vriendschap – Liefde en Relaties

 1. Kreeftenmeisje

  mijn 2 beste vriendinnen zijn steenbok en ik heb het gevoel dat ik hen nu veel beter begrijp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.